Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /sata1/home/users/peremoga/www/www.ya-mama.org.ua/wp-content/themes/salient/functions.php on line 73
Звернення щодо глобальної проблеми області – БОРЩОВИКА | Благотворительная организация "Я – мама!"

Звернення щодо глобальної проблеми області – БОРЩОВИКА

Звернення щодо глобальної проблеми області – БОРЩОВИКА були відправлені меру м. Житомира Сухомлину С.І., губернатору Житомирської області Гундичу І.П. та міністру екології та природних ресурсів України Семераку О.М.

Текст звернення
До нашої організації звертаються громадяни міста щодо страшної загрози для дітей та дорослих – борщівник, опіки від якого не загоюються на ніжній шкірі дитини більше року, залишаючи шрами. В усіх країнах Євросоюзу борщівник віднесено до карантинної групи рослин. В Україні ж, попри стрімке розмноження борщівника та його шкідливість, цього досі не зроблено. Однорічне косіння не вирішить проблему. Для ефективної боротьби необхідно на законодавчому рівні спільно з науковцями розробити спеціальну програму. Німеччина, Чехія, Фінляндія та ряд інших країн з цією проблемою борються на державному рівні, у цих країнах затверджено програми по знищенню борщівника та виділяються кошти для проведення спеціальних робіт у цьому напрямку. В Україні ніхто не володіє точними даними про поширення цієї рослини. Але в людей, які просто доторкнулись до цієї рослини, на перший погляд невинне почервоніння вже наступного дня стрімко перетворюється на величезні пухирі, які надзвичайно важко загоюються. А для дітей – це жахливий біль від опіку, після якого на декілька років лишаються темні плями, а рубці залишаються на все життя.
Враховуючи зазначене, просимо Вас звернутись до центральних органів влади з цього приводу стосовно розробки всеукраїнської програми боротьби із борщівником та передбачення її фінансування в бюджеті 2018 р. Крім цього, просимо ініціювати підготовку та друк інформаційних листівок, плакатів, постерів для біл-бордів з даної тематики, проведення інформаційної роботи в закладах освіти та медицини.

З повагою та надією на співпрацю,
Голова ГО “Я-мама!” Н.Д. Боровська

Leave a Reply

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

СТАНЬ ЧАСТЬЮ БЛАГОРОДНОГО И ОЧЕНЬ НУЖНОГО ДЕЛА! Пожертвовать