Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /sata1/home/users/peremoga/www/www.ya-mama.org.ua/wp-content/themes/salient/functions.php on line 73
Важливість виваженого підходу до вирішення проблем | Благотворительная организация "Я – мама!"

Важливість виваженого підходу до вирішення проблем

Як повідомлялось прес-службою «Я-мама!», волонтери громадської організації вже понад 2 тижні займаються збором коштів на покупку слухового апарату для трирічної Вероніки із смт. Новогуйвінськ. Під час ознайомлення з документами, які надала мама дівчинки, у членів команди «Я-мама!» виникло питання: чому така вартість апарату і чому батькам запропоновано купити його саме в тій приватній клініці, де проходило обстеження. Після перевірки в мережі Інтернет вартості таких самих слухових апаратів виявилось, що в Україні саме таку модель купити неможливо, а в Росії в декількох організаціях він коштує близько 9,5 тис. грн., що більше ніж на 10 тис. грн. менше вартості, запропонованої для сплати українською приватною клінікою. Цю інформацію було повідомлено мамі Вероніки. Вона звернулась в сурдологічне відділення Станишівської дитячої лікарні, де дівчинці було підібрано також 9-канальних слуховий апарат: один можна придбати за державні кошти, а інший батькам запропоновано купити самотужки, його вартість близько 6 тис. грн. Зрозуміло, що ця сума значно менша, ніж 20,8 тис. грн. Звернення мами дівчинки до громадської організації «Я-мама!» дозволило виважено подивитись на цю проблему, знайти найкращий шлях її вирішення, оскільки налаштування і подальше обслугування апарату в клініці нашої області, значно зменшить витрати сім’ї.
Варто зазначити, що і мама Вероніки, і волонтери «Я-мама!» обурені «апетитами» приватних клінік, які, користуючись розпачем батьків і бажанням останнє віддати, аби придбати для своєї дитини найкраще, збільшують вартість медичних приладів аж на 100 відсотків. Тому наступним кроком команди ГО «Я-мама!» буде звернення в антимонопольний комітет України по цьому факту.
А для маленької Веронічки слуховий апарат буде придбано волонтерами «Я-мама!» вже найближчим часом.
Нагадаємо, що Вероніка є найменшою, третьою дівчинкою в сім’ї. Вона народилась на тридцятому тижні вагітності з вагою 1 кг, 80 гр. Близько місяця дитина не могла самостійно дихати, знаходилась на штучній вентиляції легенів. Зі слів мами дівчинки, лікарі встановили, що в легенях є певна інфекція і призначили дитині антибіотик гентомецин, в побічних діях якого є вплив на слухові органи і який зараз є заборонений для застосування. Діагноз – 3-4 ступінь глухоти. Дівчинка весела і лагідна, любить музику (прислухається до її звуку), відвідує дитячий садочок № 33 – групу для діток із вадами слуху.

Команда матусь-волонтерів ГО «Я-мама!» має багато схожих дитячих історій, але часом, ресурсів для допомоги є недостатньо. Тому якщо ти можеш і хочеш, крім своїх діточок, дарувати хоча б годину в тиждень іншим дітям – приєднуйся до нас! Разом ми зможемо збільшити кількість позитивних дитячих історій і вдячних слів їх матерів. Щасливіше – давати!

Leave a Reply

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

СТАНЬ ЧАСТЬЮ БЛАГОРОДНОГО И ОЧЕНЬ НУЖНОГО ДЕЛА! Пожертвовать